Expositie IedereenZorgt

terug

Hanneke van der Meide is Programmamanager Samen Zorgen bij Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM): ‘We weten allemaal dat ouderenzorg in de toekomst anders moet.

Maar hoe? En hoe ziet dat eruit? De studenten hebben dat heel mooi in beeld gebracht. De foto’s geven de essentie weer van waar het over gaat. Daarmee willen we mensen aan het denken zetten. Deze mooie eigentijdse expositie laat zien dat samenzorg een maatschappelijk thema is waar we het met elkaar over moeten hebben. Niet alleen in de zorg. Het doel is uiteindelijk het levensgeluk van de ouderen en een hoge mate van betrokkenheid van het eigen netwerk draagt daar heel erg aan bij.

De expositie valt samen met het strategisch programma over samen zorgen dat sinds begin dit jaar bij ons loopt. In de regio werken we al samen met partners op dit onderwerp. Iedereen is ermee bezig, maar hoe zetten we concrete stappen? Het helpt om het onderwerp bespreekbaar te maken en meer bewustwording te creëren. Dat gaat het best als mensen er toevallig mee in aanraking komen. Daarom gaat de expositie na half juni reizen langs de andere samenwerkende organisaties.’