Lefgozers

terug

Om meer MBO-leerlingen op te leiden voor de zorg, zijn de mogelijkheden voor zij-instromers om te starten aantrekkelijker gemaakt. ‘Lefgozers’ worden deze zij-instromers​​ genoemd. Want voor een overstap naar de zorg is lef nodig!

Via Lefgozers worden zij-instromers in 18 maanden opgeleid tot Verzorgende Individuele gezondheidszorg (IG). En de voorwaarden zijn gunstig: de opleiding wordt volledig betaald, vanaf de start van de opleiding krijgen deelnemers een marktconform salaris en na diplomering kunnen zij rekenen op een vaste aanstelling.

In april 2019 startte de eerste klas Lefgozers (m/v) en in oktober 2020 behaalde deze groep van 15 zijinstromers hun diploma Verzorgende IG. Vandaag de dag is het Lefgozer traject uitgegroeid tot een regionaal zijinstroom traject in Noordoost en Zuidoost Brabant. Inmiddels zijn bij de vele deelnemende organisaties meerdere klassen Lefgozers (m/v) gestart en hebben via dit traject al honderden zijinstromers vanuit een ander werkveld de overstap naar de zorg gemaakt.

Momenteel verzorgt Lefgozers de opleiding tot Verzorgende IG niveau 3 in de oudenzorg. Vanaf 2023 is het ook mogelijk om binnen de ouderenzorg de opleiding Verpleegkunde niveau 4 te volgen. Dit opleidingstraject duurt 2 jaar en 9 maanden.
Daarnaast is het vanaf 2023 ook mogelijk om om te scholen naar de gehandicapten- en jeugdzorg. Hier word je opgeleid tot maatschappelijk werker. Niveau 3 duurt 18 maanden, niveau 4 duurt 2 jaar.

Het project wordt mede ondersteund door Transvorm, het Ikzorg Contactpunt, VGZ Zorgkantoor, CZ Zorgkantoor, Convenant Transitie VVT, OPPstap, ROC De Leijgraaf en Summa College.

Wil je meer informatie over Lefgozer? Neem contact op met drijvende kracht Evert van Summeren of kijk op www.lefgozer.nu

STASTUS: IN UITVOERING

project
partners: