Lefgozers

terug

Bijna 1000 zij-instromers leverde Lefgozers in de afgelopen 5 jaar op, waarvan ruim 675 in regio Noordoost-Brabant. De gezamenlijke, onafhankelijke aanpak om zij-instromers te werven en een verkorte opleiding te bieden is een groot succes geweest.

Het initiatief heeft eraan bijgedragen dat regulier onderwijs verkort opleiden als standaard werkwijze heeft omarmd. Met ingang van dit jaar is het, onder meer via het Koning Willem 1 College, via de reguliere route mogelijk om het diploma mbo3 Verzorgende IG binnen twee jaar te behalen.

Het verschil met regulier onderwijs is steeds kleiner geworden. Op 1 juni start daarom de laatste groep Lefgozers, waarna onderdelen van het initiatief worden onder gebracht binnen reguliere trajecten die invulling krijgen samen met Koning Willem 1 College. Op dit moment worden gesprekken gevoerd om de kennis, ervaring, succesfactoren en sterke naam van Lefgozers in het regionale opleidingsprogramma voort te zetten.

De eerste klas met Lefgozers ging van start in april 2019. Vanaf dat moment werden bijna 1000 zij-instromers in 18 maanden opgeleid tot Verzorgende Individuele gezondheidszorg (IG). Zij volgden de opleiding onder gunstige voorwaarden: de opleiding werd volledig betaald, vanaf de start van de opleiding kregen deelnemers een marktconform salaris en na diplomering konden zij rekenen op een vaste aanstelling. Het project werd mede ondersteund door Transvorm, het Ikzorg Contactpunt, VGZ Zorgkantoor, CZ Zorgkantoor, Convenant Transitie VVT, OPPstap, ROC De Leijgraaf en Summa College.

Wil je meer informatie over Lefgozer? Neem contact op met drijvende kracht Evert van Summeren of kijk op www.lefgozer.nu

STASTUS: IN AFRONDING

project
partners: