Regionaal Coördinatiepunt (RCP)

terug

Het RCP: één coördinatiepunt voor verwijzers bij een zorgvraag. Samen organiseren we het transferproces rondom de kortdurende zorg.

In 2021 is bestuurlijk commitment uitgesproken voor de structurele voortzetting van het Regionaal Aanmeldcentrum (RAC) Noordoost-Brabant. We willen als VVT-organisaties dat er voor verwijzers één aanspreekpunt is als zij een vraag hebben over de plaatsing van een cliënt.

Wat bieden we nu?


Sinds 1 september 2023 is het RCP volledig operationeel. Het RCP heeft zicht op de beddencapaciteit in de regio (BrabantZorg, Sint Jozefoord, Laverhof, van Neynsel, Vivent en Zorggroep Elde Maasduinen)b en kan adviseren welk type bed het best passend is. Dit doen wij op dit moment voor de kortdurende zorg ((eerstelijns verblijf hoog-, laagcomplex en palliatief, geriatrische revalidatiezorg, zzp9b en crisis WLZ)). Voor vragen die gerelateerd zijn aan thuiszorg en WLZ intramuraal wonen dient direct contact opgenomen te worden met de VVT-organisatie.

Het Regionaal Coördinatiepunt wordt zeven dagen in de week 24 uur per dag bemenst door medewerkers van de aangesloten VVT-organisaties.

Wil je meer weten over dit initiatief? Neem dan contact op met Joline Deckers, projectleider RCP of neem contact op met het RCP via telefoonnummer 085 – 401 54 45 (24/7 bereikbaar).

STATUS: OPERATIONEEL

project
partners: