De werkgroep Preventie IBS is van start
Projectleider Esther Tetteroo: ‘Werken aan preventie is heel hard nodig. Daarom is het goed dat er op deze manier aandacht voor is. Het aantal IBS’en naar nul, dat is ons langetermijndoel. We realiseren ons dat dat tijd kost. Als we dingen snel kunnen repareren, doen we dat. Andere zullen meer tijd kosten, bijvoorbeeld als er opleiding of coaching nodig is.’
Waar precies de verbeterpunten zitten, is nog niet duidelijk. ‘De werkgroep onderzoekt wat er waar is van de aannames die we gedaan hebben’, zegt Esther. ‘Of er nog blinde vlekken zijn, daar gaan we dit jaar ook achter komen. Wat me opviel is dat dankzij de diversiteit binnen de groep er een heel brede analyse van wat we denken dat er aan de hand is op tafel kwam. Allemaal verschillende knelpunten en visies.’
De werkgroep onderzoekt behalve de knelpunten ook welke informatie er nodig is voor de analyse en kijkt naar best practices en mogelijke oplossingen uit andere regio’s. Er wordt nu eerst een plan van aanpak gemaakt over wat de werkgroep wil weten en onderzoeken. De uitkomsten en ideeën worden getoetst op relevantie en bruikbaarheid voor de regio.
Foto Werkgroep Preventie IBS (van links naar rechts)
Thea Pittens (casemanager dementie BZ), Imke Vriens (beleidsmedewerker Synchroon), Yvonne Lavrijssen (zorgbemiddelaar BZ), Mira Hakkaart (SO Vivent), ikzelf, Floris Spin (wijkvpk van Neynsel), Theodoor Veerman (psychiater GGZ Oost-Brabant), Marije van Ruijven (beleidsmedewerker RvA) Amadea Gloudemans (SO van Neynsel).
Niet op de foto
Sophie van de Meent (SO huisarts bij praktijk vd Meent), Krista Kemps (wijkverpleegkundige van Neynsel – achterwacht van Floris), Marieke Tomas (zorgbemiddelaar BZ -achterwacht van Yvonne)