Samen opschalen

Het aantal ouderen stijgt de komende jaren enorm en tegelijkertijd wordt personeel steeds schaarser. De noodzaak om anders te werken en de zorg anders in te richten groeit iedere dag. Wij zijn ervan overtuigd dat zorgtechnologie daar een belangrijke bijdrage aan kan leveren. Er zijn landelijk al veel nieuwe hulpmiddelen ontwikkeld die ouderen ondersteunen om langer zelfstandig te blijven en/ of die onze medewerkers helpen om slimmer te werken. Onze ambitie is om ieder jaar tenminste 1 van deze innovaties tot nieuwe norm te verheffen in onze regio. Samen. Want dan hebben we meer slagkracht en kennis om nieuwe middelen en werkwijzen te omarmen en in te voeren.

aan de
slag

Lees onderstaand hoe we aan de slag te gaan met Innovatie. Wie hierbij betrokken zijn?

  • Bestuurlijk themahouders: Peter van der Pols (Pantein), Miranda de Vries (ZGEM) en Marjolein Verstraeten (Sint Jozefoord).
  • Regionaal Kernteam Innovatie: Ron Hendriks (Laverhof), Peggy van der Koelen (Vughterstede), Erwin Meinders (Vivent), Alet van den Aker (ZGEM), Jeroen Hankel (BrabantZorg), Helma Schraven (Pantein), Lizzy Sinnema (van Neynsel), Peggy van der Koelen (Vughterstede)
  • Regionaal coördinator Innovatie & Slimme Inco : Désirée Hobbelen

Slim incontinentie materiaal

Incontinentie komt veel voor bij ouderen en zorgt voor ongemak. Zeker als incontinentiemateriaal niet op tijd verschoond wordt. Slim incontinentiemateriaal biedt een oplossing.

Digicoaches

De zorg wordt steeds digitaler. Het vak verandert en dat vraagt heel wat van onze medewerkers. Met de inzet van Digicoaches werken we aan het vergroten én borgen van de digitale vaardigheden van onze zorgprofessionals.

Aandacht voor verandering

De uitdagingen in de zorg vragen om veel en verregaande veranderingen. Dat kan weerstand oproepen bij medewerkers. Om hier samen beter mee om te gaan is ‘Aandacht voor verandering’ gestart.