Samen opschalen

Het aantal ouderen stijgt de komende jaren enorm en tegelijkertijd wordt personeel steeds schaarser. De noodzaak om anders te werken en de zorg anders in te richten groeit iedere dag. Wij zijn ervan overtuigd dat zorgtechnologie daar een belangrijke bijdrage aan kan leveren. Er zijn landelijk al veel nieuwe hulpmiddelen ontwikkeld die ouderen ondersteunen om langer zelfstandig te blijven en/ of die onze medewerkers helpen om slimmer te werken. Onze ambitie is om ieder jaar tenminste 1 van deze innovaties tot nieuwe norm te verheffen in onze regio. Samen. Want dan hebben we meer slagkracht en kennis om nieuwe middelen en werkwijzen te omarmen en in te voeren.

aan de
slag

Lees onderstaand hoe we aan de slag te gaan met Innovatie. Wie hierbij betrokken zijn?

  • Bestuurlijk themahouders: Peter van der Pols (Pantein) en Miranda de Vries (ZGEM).
  • Regionaal coördinator Innovatie & Slimme Inco : Désirée Hobbelen
  • Regionaal Kernteam Innovatie: Jeroen Hankel (Brabantzorg), Alet van den Aker (ZGEM), Lizzy Sinnema (van Neynsel), Ron Hendriks (Laverhof), Jacqueline van Zeeland (Pantein), Marriël Veenstra (Vivent), Peggy van der Koelen (Vughterstede) en Elianne Cissen (VGZ).

Steunkousen

Krijgt u steunkousen voorgeschreven? Dan helpen wij u graag om deze zelfstandig aan- en uit te trekken of met gebruik van een hulpmiddel. Op deze pagina vindt u informatie, die u helpt bij de voorbereiding op het krijgen van ste...

Oogdruppelen

Medicijnen, zoals oogdruppels, krijgt u via de apotheek. Vaak komt er een zorgmedewerker van de thuiszorg bij u langs om uw ogen te druppelen. Dat is veranderd vanaf 1 november 2023. Wij helpen u graag om voortaan zelf uw ogen t...

Slim incontinentie materiaal

Incontinentie komt veel voor bij ouderen en zorgt voor ongemak. Zeker als incontinentiemateriaal niet op tijd verschoond wordt. Slim incontinentiemateriaal biedt een oplossing.

Aandacht voor verandering

De uitdagingen in de zorg vragen om veel en verregaande veranderingen. Dat kan weerstand oproepen bij medewerkers. Om hier samen beter mee om te gaan is ‘Aandacht voor verandering’ gestart.