Oogdruppelen

terug

Medicijnen, zoals oogdruppels, krijgt u via de apotheek. Vaak komt er een zorgmedewerker van de thuiszorg bij u langs om uw ogen te druppelen. Dat is veranderd vanaf 1 november 2023. Wij helpen u graag om voortaan zelf uw ogen te druppelen.

Zelf oogdruppelen, daar helpen wij u graag bij

Oogdruppelen kan namelijk ook anders, waarbij u zelf het juiste moment kiest. Dankzij nieuwe hulpmiddelen die heel eenvoudig zijn in gebruik, zoals een oogdruppelbril, kunt u dit zelf. Dat scheelt u tijd, u hoeft niet meer te wachten tot een zorgmedewerker langskomt en u kunt uw ogen even druppelen wanneer het u uitkomt.

Krijgt u oogdruppels voorgeschreven van uw arts? Dan krijgt u bij de apotheek duidelijke instructies mee voor het gebruik. Net zoals u gewend bent bij andere medicijnen. Zorgmedewerkers blijven uiteraard de mensen helpen, die om (medische) redenen zelf niet hun ogen kunnen druppelen.

Instructiekaart
Instructievideo
Q&A

Anders organiseren van zorg
Het aantal mensen dat thuiszorg vraagt groeit. Tegelijk neemt het aantal zorgverleners af. Daarom kijken alle zorgorganisaties in de regio samen hoe ze zorg anders kunnen inrichten. Ziekenhuizen, huisartsen, apothekers, wijkverpleging: alle organisaties in de zorgketen doen mee om zo goed mogelijk te helpen de zorg op een andere manier te organiseren.

 

Instruction in other languages
Don’t you speak Dutch? Then view the instructions in English, Turkish or Arabic. Click one of the links below:

Instruction in English
Instruction in Arabic
Instruction in Turkish