Slim incontinentie materiaal

terug

Incontinentie komt veel voor bij ouderen en zorgt voor ongemak. Zeker als incontinentiemateriaal niet op tijd verschoond wordt. Slim incontinentiemateriaal biedt een oplossing.

Voor zorgmedewerkers is het verwisselen van incontinentiemateriaal een tijdrovende en fysiek zware bezigheid. Slim incontinentiemateriaal biedt een oplossing.

Slim incontinentiemateriaal is een technologisch hulpmiddel om inzicht te krijgen in het mictiepatroon van cliënten. Er zijn twee varianten en deze verschillen in hoe slim incontinentiemateriaal ingezet kan worden:

1. Als een vast onderdeel van de incontinentiezorg. Deze houdt permanent de verzadiging in de gaten en je krijgt een seintje wanneer er verschoning nodig is. Zo worden onnodige verschoningen of juist vervelende lekkages voorkomen. En dat is natuurlijk erg prettig voor cliënten. Medewerkers zijn bovendien minder van hun kostbare tijd kwijt aan lekkages of onnodige verschoningen.

2). Als onderzoek/ assessment. Hiermee wordt enkele dagen het plaspatroon gemeten, zodat zorgmedewerkers het (reguliere) incontinentiemateriaal goed kunnen afstemmen op de cliënt. Ervaringen uit de praktijk laten nu al zien dat dit van grote meerwaarde is op bewustwording van passende incontinentiezorg.

Meer weten? Neem contact op met regionale coördinator Désirée Hobbelen.

STATUS: IN UITVOERING

project
in beeld

project
partners: