Gezamenlijk aanvraagpunt geplande wijkzorg

terug

Aanvragen van geplande wijkzorg voor de regio Noordoost-Brabant gaat met ingang van 1 juli 2024 eenvoudig via het centrale aanvraagpunt van IedereenZorgt. Burgers en verwijzers kunnen voortaan wijkzorg aanvragen zonder daarvoor met verschillende organisaties contact op te hoeven nemen. Huisartsen en specialisten behouden de mogelijkheid om wijkzorg aan te vragen via Zorgdomein of Point.

Hoe werkt het

Via het centrale aanvraagpunt dient u digitaal een aanvraag in. De wijkteams in het dorp of de wijk waarvoor de zorg is aangevraagd, verdelen met elkaar de aanvragen. Dit gebeurt op basis van beschikbaarheid, expertise en een eventuele voorkeur voor een zorgaanbieder. De wijkverpleegkundige van het team die uw aanvraag behandelt, neemt contact met u op. De werkwijze rond de beoordeling van de zorgaanvraag en de zorg blijven hetzelfde.

Samenwerken aan wijkzorg

In het netwerk IedereenZorgt werken twaalf VVT-organisaties in Noordoost-Brabant samen aan toekomstbestendige ouderenzorg. Samen met andere wijkzorgaanbieders in de regio willen zij ervoor zorgen dat de beschikbare zorg ook in de toekomst optimaal kan worden benut voor wie dat nodig heeft. Met de gezamenlijke werkwijze IedereenZorgt in de Wijk geven de organisaties hier samen invulling aan.
Het samen coördineren van aanvragen voor wijkzorg draagt bij aan het behoud van goede beschikbaarheid van wijkzorg in de regio. Dit is nodig omdat onze maatschappij de komende jaren sterk vergrijst. Het aantal (complexe) zorgvragen groeit hierdoor, dankzij de samenwerking kan hierop beter worden ingespeeld. Zo wordt de beschikbare zorgcapaciteit optimaal benut en werken we samen aan toekomstbestendige ouderenzorg in de regio.

IedereenZorgt in de Wijk

Aan IedereenZorgt in de Wijk doen mee: Vivent, BrabantZorg, Pantein, Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM), Laverhof, Annenborch, Vughterstede, Van Neynsel, Sint Jozefoord, Sint Anna Boxmeer en Santé Partners. Zij werken hierin samen met andere wijkzorgaanbieders in de regio, waaronder Interzorg, Breederzorg, Cura Excellent, diverse teams van Buurtzorg, Actiefzorg en Oda Zorg.